Aizvadīts pirmais Getliņu tomātu festivāls

Ieskandinot vasaras sākumu un Getliņu siltumnīcu ražas sezonas noslēgumu, “Getliņi EKO” rīkoja pirmo tomātu festivālu. Festivāls norisinājās 1. jūnijā pašā Rīgas sirdī – CleanR veidotajā vides apziņās ŠŪNĀ Kr. Valdemāra ielas skvērā starp Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Nacionālo mākslas muzeju.

Festivālā varēja baudīt šefpavāra Māra Jansona gatavotos tomātu ēdienu meistardarbus, pārbaudīt savas zināšanas aizraujošās viktorīnās un iegūt vērtīgas balvas. Festivāla kulminācija bija tomātu izturības izaicinājums un tomātu ātrēšanas sacensības, kurās noskaidrojām kvēlākos tomātu mīļus. Par apmeklētāju un tomātu labsajūtu rūpējās pasākuma vadītājs Edgars Bāliņš un DJ Kārlis Ķilkuts.

Pasākuma laikā paralēli notika viktorīnas, kurās ikviens varēja pārbaudīt savas zināšanas par atkritumu apsaimniekošanu un dārzeņu audzēšanu, kā arī iegūt vērtīgas balvas no Getliņi EKO un uzņēmuma ilgtspējas partnera Rimi. Baltijas valstīs lielākajā cieto sadzīves atkritumu poligona „Getliņi” teritorijā ir uzbūvētas mūsdienīgas siltumnīcas, kurās tiek izmantotas atkritumu noglabāšanas laikā radušās gāzes, kas tiek pārvērstas siltumā un elektrībā. Tas ļauj apgādāt siltumnīcas ar nepieciešamo siltumu un gaismu rudens–pavasara sezonā.

SIA „Getliņi EKO” ir Rīgas valstspilsētas un Ropažu novada (iepriekš Stopiņu novada) pašvaldību kopīgi izveidots uzņēmums, kas apsaimnieko lielāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijas valstīs – „Getliņi”. Poligons ir viens no modernākajiem Eiropā, šobrīd tas tiek veidots un attīstīts kā mūsdienīgs un drošs atkritumu pārstrādes centrs.


Dalīties: