Bojarkas mēra vizīte Getliņi EKO

5. augustā Getliņi EKO viesojās Ropažu novada pašvaldības sadraudzības pilsētas Bojarkas mērs Oleksandrs Zarubins un Bojarkas pilsētas domes Administratīvo pakalpojumu centra vadītāja, Bojarkas pilsētas domes deputāte Irina Tkačenko.

Vizītes laikā viesi guva ieskatu atkritumu apsaimniekošanā Latvijā. Īpaši viesus interesēja bioloģisko atkritumu pārstrāde, šķirošanas rūpnīca, iedzīvotāju atkritumu šķirošanas paradumi un Getliņu gardo dārzeņu audzēšana.

Vizītes laikā delegācija dalījās pieredzē ar Ropažu novada pašvaldības priekšsēdētāju Vitu Paulāni un domes deputātiem par pilsētas pārvaldību, drošības jautājumiem, iedzīvotāju mobilizāciju un viņu emocionālo stāvokli kara periodā. Oleksandrs Zarubins pasakās ikvienam, kas atbalsta Ukrainu karadarbības laikā, un novērtē Ropažu novada pašvaldības un Bojarkas pilsētas savstarpējo sadraudzību.

Aizvadītajā gadā Ropažu novada pašvaldība noslēdza savstarpējās sadarbības līgumu ar Bojarkas pašvaldību Ukrainā. Pagājušajā gadā no pašvaldības budžeta ziedojām 100 000 EUR sociālā centra izveidošanai karā cietušajiem Bojarkas pašvaldībā. Bojarkā esam nogādājuši arī 1 autobusu. Ukrainai dāvināsim 12 medicīniskos transportlīdzekļus, vienu saņems Bojarkas pašvaldība, pārējās tiks nosūtītas uz frontes karstajiem punktiem, 2 automašīnas jau ir nogādātas Ukrainā, pārējās 10 tiks nogādātas tuvākajā laikā, pēc nepieciešamo remontu veikšanas, sadarbībā ar biedrību “TEV”.


Dalīties: